30 Nisan 2012 Pazartesi

Ben nerdeyim??? Basra Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı

Şu an başlıktaki fuar için katılımcı olarak Basra'dayım. Biliyorsunuz ortadoğu şehirleri yıllarca süren savaşlardan sonra viraneye döndü. Şehirlerin yeniden yapılanmaya ihtiyacı var. Yeniden yapılanma sürecinde de en güvendikleri ülke, Türkiye. Bu yüzden Ortadoğu ülkelerinde düzenlenen fuarlara ilgi çok. Bizde bunu değerlendirerek, Basra'da düzenlenecek fuara İtalyan ortaklarımızla girmeye karar verdik. Patronum işleri olduğu için bize katılamadı :( 5 kişilik bir ekip  (Ben, 3 İtalyan ve tercüman Türk)  26 Nisan Çarşamba gecesi 04.10 uçağında Basra'ya doğru havalandık.
Uçak Basra'ya doğru inişe geçtiğinde dışarıyı izlerken ne kadar farklı bir coğrafya'da olduğumuzu fark ettim. Görebildiğim sadece kilometrelerce devam eden dümdüz bir çöl ve petrol tesisleri. Irak Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulanmıyor ama uçaktan indikten sonra orda vize almak zorundasınız ve bu işlem Türkiye'de vize almaktan daha zor. Benimle birlikte gelen İtalyanlar vizeleriyle sorunsuz geçerken biz 2-3 saat bekledik:( Öyle ki 5 memur oturmuş, biri yazı yazıyor, biri damga basıyor, biri imza atıyor..Çok sinir bozucuydu. Fuarı düzenleyen şirketin eksikliğinden kaynaklanan bir durumdu. Neyse işlerimiz bittikten sonra havaalanın kapısından bir araç kiraladık ve Basra International Otel'e doğru yola çıktık.Yaklaşık 45 dk.süren yolculuğumuzda bir ortadoğu filmi izler gibi olduk. Karşımızda, çöl ortasına kurulmuş, binalarında kurşun ve bomba izleri olan, halkı fakirlik içinde, 50 m'de bir güvenlik kontrolü yapılan bir kent duruyordu ve şaşkındık. Savaştan çıkalı bir hafta olmuş üstüne gelmişiz gibi.





Otele geldiğimizde sıkı güvenlik önlemlerinden sonra içeri alındık.Otel eskiden Sheraton olarak anılıyormuş, şimdi ise Basra  International Otel olarak. Otel'den memnun kaldık ilk günlerde pek bir şey yiyemesem de sonra yemeklere alıştım:) Otel'in en beğendiğim özelliği ortak alanların mimarisiydi. Tam bir ortadoğu kültürü:)





Otelden fuara fuardan otele hep sıkı güvenlik önlemleri arasında gidip geldik. Basra İnternational adeta hapishane gibi gelmeye başladı bize. Ama yine de arada sırada da olsa aşağıdaki gibi tatlı anlar yaşamıyor değildim:) Huzur bu dünyadaki en önemli şeylerden biri dostlar.Kaybetmemeniz dileğiyle...Sevgiler..


Not:Basra yazılarına devam edeceğim inşallah:)

2 yorum:

  1. basra da fuar hay allah umarım enfes gecmıstır:)) tatlılar muazzam gorunuyor mıssssssssss...bence kelıme doğrulamayı kaldırırsan cok daha kolay olur yorum yazmak..sevgıler

    YanıtlaSil
  2. opps! hemen kaldrıyım o zaman:))tatlılar dışında pek de enfes değildi açıkçası:)) ama yine de farklı olanı denemek güzeldir dimi? Benden de sevgiler:)))

    YanıtlaSil