2 Haziran 2012 Cumartesi

Güneş çıktı, savaş boyalarınızı sürün:))

Sizi bilmem ama benim cildim çok problemlidir. Bu yüzden güneş korumasız hayatta çıkmam, çıkamam. Çıkarsam sonum fenaa!! Hemen akşamına al basar, bütün gece hassasiyeti ve kızarıklığı geçmez. Ancak buzlukta ne varsa suratıma yapıştırmak suretiyle rahatlarım:)) Cildim; aşırı hassas, çok açık renkli, yağlı, kılcal damarlarım yüzeye çok yakın, ha unutmadan bir de alerjik..Yani bütün olumsuzluklar var. Zaman zaman sivilce ve iz problemleri yaşadım yaşıyorum, sıcak-soğuk farklılıklarında kızarıyorum, birde dediğim gibi çok hassas, kaşısam iz olur o derece..

Bu yüzden yüksek faktörlü, yağsız güneş kremini yaz-kış kullanmam gerekiyor. Daha önce  shesido ve la roche posay kullanmışlığım var. La roche posay'dan pek memnun kalmadım çünkü beyaz izler bırakıyordu. Bu seferde Bioderma photoderm max fluide 50+ (Yağlı ve karma ciltler için yüksek faktörlü yüz koruma kremi) ve vücudumun açık yerleri içinde kullanım kolaylığından dolayı La roche posay anthelios dermo kids SPF 50+Sprey aldım. Üstelik bu sitede fiyatları gayet makul:))





He bir de son zamanlarda sivilce izlerim iyice belirginleşmeye başladı:( Yazın tedaviye başlayamacağım için bir öneriyle madecassol diye bir merhem aldım, akşamları sürmeye başladım. İçinde kollajen dolgusu varmış ve cildin yenilenmesine yardımcı oluyormuş. Gerçi bu yenilenme için Avene cicalfate'de kullanmıştım ama o da bende bir işe yaramamıştı. Bakalım kullandıktan sonra mucizevi bir değişim (inşallahh) gerçekleşirse bildiririm.:)


Sizlerden böyle sorunları olanlar var mı? Neler kullanıyorsunuz? Önerilernizi beklerim:) Gezmeli tozmalı bol kahkalı haftasonları diliyorum:))) Sevgiler...


6 yorum:

  1. aynen benim cildim de cok hassas :((
    hemen lekeler, kızarıklıklar olusuyor ufacık guneste :/ tam da yeni gunes kremi arastırırken bu yazıyla karsılasmam guzel oldu, eline saglık:)

    bu arada blogda Chanel cekilisime beklerim:)) http://bit.ly/LhPm25

    YanıtlaSil
  2. :) ne mutlu, birilerinin işine yaramasına sevindim:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle cok basarılı bi post :)
    gunes urunlerının kullanılması gerekıyor ama ben sık sık unutuyorum :(
    Annem devamlı kızıyor ama bu sene aktıf olarak kullanıcam :)

    blogu cok sevdım yenı kesfettım takıpteyım:) Bende beklerım:)

    begumyagci.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. begümcüm anne sözü dinle, ihmal etme;)valla bende genelde orasını burasını kremleyen insanlardan değilim (keşke olsam):) ama bu güneş olayına çok badireler atlattığım için dikkat ediyorum.Bende takipteyim öperim;)

      Sil
  4. Benim de akne izi sorunum vardı derma ceuticals'ın asit bazlı kremini nemlendiricisini ve de yıkama jelini kullandım çok iyi geldi canım tavsiye ederim ama sadece doktorlarda satılıyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam da üzerine geldi yorumun=) çünkü son kullandığım üründe bi işe yaramıyo sanırım=) teşekkürler canım ben bi araştırıyım;)

      Sil