13 Haziran 2012 Çarşamba

Julie&Julia:)



Siz daha önceden izlediniz mi bilmiyorum ama ben yeni izledim ve bayıldım. Geçen gün cnbc-e'de denk geldim, bir iki sahnesini izledim ve tam da bana göre bir film olduğuna karar verdim. Tv'yi kapattım fırsat bulduğum ilk an izlemek için kendime söz verdim.


Filmin baş kahramanları adından da anlaşılabileceği gibi Julie ve Julia.Farklı zamanlarda yaşamış yemek yapmaya tutkulu iki kadın.. Julia, 1940'lı yıllarda kocasıyla Paris'e taşınan, Amerikalı kadınlara yemek yapmayı öğretmek için kitap yazmayı düşünen, kararlı, güçlü ve çalışkan bir kadın. Açıkçası filmi izlerken Julia'nın yerinde olmak çok istedim. Paris sokaklarında yaptığı mutfak alışverişleri, katıldığı davetler, yemek kursları, şen şakrak halleri ve tabi en önemlisi yapmak istediği şeyi yapıyor olması, Julia'yı feci şekilde kıskanmanın başlıca sebepleri;)







Julie ise tam tersi, sevmediği bir işi yapan, hayattan istediklerini elde edememiş bir kızcağız. Aslında  ben biraz Julieyim sanki;) Julie yoğun ve stresli iş temposunun kendisini olumsuz etkilemesi nedeniyle kötü bir insana dönüştüğünü düşünüyor (zaman zaman benim düştüğüm durum:/) ve tam da böyle düşünürken aklına harika bir fikir geliyor.Çocukluğundan beri takip ettiği Julia'nın yemek tarifleri kitabını bir yıl içerisinde bitirmek, bir blog oluşturup bunu diğer insanlarla paylaşmak.Böylelikle gözünde yücelttiği Julia gibi bir kadın olabilmek. Bu süreç içerisinde Julie farklı haller içerisine giriyor. İlk başta kendine güveni az, sürekli pes etme peşinde, duygusal olarak çöküntüye uğruyor, kocasıyla da işler ters gidiyor.Sonra blogta paylaştıkları ses getirmeye başladıkça, hem kendine güveni geliyor hem de bu işte zevk almaya başlıyor.Ve projesini başarıyla tamamlıyor. İlham verici bir filmdi.

Julie ve kocası Eric'in evlerine bayıldım. Fazlasıyla döküntü, küçük ve dağınık bir ev ama sevdim;)


     Resimler alıntıdır.

Bana böyle yol gösterici, mesajlı, dramatik, komik, romantik filmler çok iyi geliyor.Arada sırada kendimi kaybediyorum bazı şeyleri hatırlamama yardımcı oluyor.Sizin var mı bunun gibi önerebileceğiniz filmler? Huzurla kalın, Sevgiler:)

3 yorum:

  1. bende izlemiştim canım bunu o zaman blogger değildim aynı düşüncelerle şimdi kere daha izleyesim geldi :)

    YanıtlaSil
  2. evet canım peyzaj mimarı:) tekrar tekrar izle valla çok keyifli:)

    YanıtlaSil